Avantajele grătarelor electrice în bucătăriile profesionale

grătare electrice profesionale

Grătarele electrice sunt echipamente pe care le găsim în toată bucătăriile profesionale moderne. Sunt simplu de utilizat, funcţionează cu energie electrică, permit prepararea unor ingrediente diferite foarte rapid şi în siguranţă.

În bucătăria profesională, grătarul electric este utilizat destul de des pentru cele mai sănătoase preparate din meniu, fără a fi nevoie de efort sau de foarte multe setări ca să funcţioneze în parametri optimi.

Flexibilitatea amplasării sale, oriunde este o priză funcţională, rapiditatea instalării şi setării iniţiale, numărul mare de modele de pe piaţă şi calitatea materialelor din care sunt fabricate grătarele electrice pot fi oricând pe lista de motive pentru care ai nevoie de un astfel de echipament în bucătăria restaurantului tău.

Ce alte avantaje îţi oferă aceste grătare electrice profesionale pentru bucătăriile din domeniul HoReCa?

Beneficiile utilizării grătarelor electrice într-o bucătărie de restaurant

  • Mâncare mai sănătoasă

Cu grătare electrice profesionale se poate prepara mâncare mai sănătoasă în bucătăriile profesionale. Gustul este mai bun, nutrienţii sunt păstraţi, calitatea mâncării este superioară în comparaţie cu alte metode de pregătire.

Nu este nevoie de ulei, de grăsime adăugată în plus, căldura nu foarte mare păstrează vitaminele şi elementele importante pentru organism în fiecare ingredient din mâncarea gătită. De la carne la peşte sau fructe de mare, legume, clătite, toate vor fi o alegere mai sănătoasă pentru clienţii restaurantelor. Nu ai nici fum toxic produs ca în cazul grătarelor clasice pentru exterior.

  • Gătire mai rapidă

Spre deosebire de gătitul la cuptor sau fierberea ingredientelor, gătirea la un grătar electric pentru bucătarii profesionale va necesita mai puţin timp, implicarea personală este minimă. Tot ce ai de făcut este să întorci la timp ingredientele care stau pe grătar, să setezi timpul şi modul de gătire la grătar şi să aştepţi să se facă mâncarea la grătar.

În tot acest timp te ocupi de alte preparate delicioase şi la final ai de fiecare dată un rezultat excelent. Aşa reuşeşti să oferi la timp, fără întârzieri, şi preparatele clienţilor care trec pragul restaurantului. Plus că ai gătire uniformă a ingredientelor.

  • Multifuncţionalitate

Dincolo de funcţia de bază a grătarelor electrice pentru bucătăriile profesionale, modelele moderne au şi funcţii suplimentare de dezgheţare, reîncălzire, chiar şi coacere în cele mai bune condiţii. Să nu uităm de modelele care au şi gătire cu fum şi gătire în paralel pentru mai multe feluri de mâncare.

Ai preţuri bune, control asupra procesului de gătire şi ergonomie garantată dacă foloseşti grătare electrice profesionale

  • Ergonomie

Designul compact este perfect pentru orice bucătărie profesională. Mare sau mică, nu contează mărimea ei, grătarul electric va putea fi integrat perfect şi nu va ocupa loc foarte mult. Nu este zgomotos deloc, te ajută să găteşti în cea mai elegantă şi mai simplă manieră şi ai de fiecare dată un preparat care merită toată atenţia.

Dacă ai deja foarte multe instrumente şi echipamente în bucătărie, cu un grătar electric nu vei face decât să foloseşti la maximum spaţiul rămas liber şi să nu ai nevoie de alte echipamente sau accesorii.

  • Control total asupra gătirii şi moduri de operare diferite

Este foarte uşor să foloseşti un grătar electric într-o bucătărie profesională. Ai setări pentru temperatură ca să găteşti repede şi corect orice fel de ingredient, controlul temperaturii este precis, ai programe deja setate pentru diverse preparate delicioase, dar şi un timer ca să ştii cât timp îţi ia să găteşti ceva sau să poţi controla mai uşor timpii de gătire, să îi personalizezi.

Încălzirea este şi ea diferită în funcţie de ce se găteşte la grilul electric, unele grătare electrice profesionale au chiar trei moduri de încălzire, trei trepte.

  • Preţuri pentru toate bugetele

Alegi ce fel de grătare electrice ai nevoie şi îţi permiţi în bucătăria profesională. De la cele simple la cele multifuncţionale avansate, profesionale, pe toate le găseşti pe piaţă şi vin de la branduri importante, cu experienţă, funcţionează impecabil şi sunt foarte uşor de întreţinut. Cel mai bun raport calitate-preţ îl vei primi cu siguranţă de fiecare dată când cumperi un grătar electric pentru afacerea ta.

Gătire mai simplă, temperaturi de gătire atinse rapid şi siguranţă mai mare, doar cu grătarele electrice pentru bucătăriile profesioniste

  • Siguranţă sporită

Grătarele electrice sunt mai sigure în bucătăriile profesionale. Eviţi accidentele nedorite, se lucrează în siguranţă cu ele, nu ai gaz sau alte substanţe inflamabile, nu este risc de explozie. Multe modele de grătare electrice profesionale vin deja cu o funcţie specială care le opreşte automat dacă nu sunt folosite pentru o perioadă mai lungă de timp.

  • Întreţinere şi curăţare simplă

Grătarele electrice se curăţă simplu după fiecare utilizare, au şi părţi detaşabile, suprafaţa de lucru se va degresa şi curăță foarte uşor fără a fi nevoie de intervenţii profesioniste şi de costuri în plus. Este suficient să ştergi, cureţi, speli grătarul electric şi componentele lui care se pot detaşa şi să îl ştergi bine după ce l-ai spălat şi poţi să îl utilizezi iarăşi fără probleme.

  • Gătire simplă pentru ingredientele mai pretenţioase

Dacă ai carne slabă, legume, peste ai o gătire precisă la grătarul electric, nu se pierde din gust, nu rişti să strici ingredientele. Orice fel de textură delicată se va păstra intactă la grătarele electrice cu un control precis al temperaturii pe toată durata gătirii.

  • Încălzire rapidă şi eficientă energetică

Când ai nevoie de grătare electrice profesionale pentru gătire acestea ajung la temperaturile dorite imediat, nu aştepţi deloc, consumul de energie este redus, optimizat, nu depinzi de gaze sau de alţi combustibili solizi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *